Матеріально-технічне забезпечення закладу освіти
Матеріально-технічна база є
достатньою для забезпечення освітнього процесу чотирьох груп та виконання вимог Базового компоненту
дошкільної освіти. Стан меблів та їх розміщення відповідає санітарно-державним
правилам і нормам. Добір іграшок, посібників, обладнання для облаштування і
формування розвиваючого освітнього середовища відповідають вимогам Базового
компоненту дошкільної освіти. Заклад дошкільної освіти забезпечений технічними засобами
навчання: 1–
телевізор, 1- діапроектор, 1-
принтер, 1- комп’ютер.
Пральна кімната розміщена
на першому поверсі. В якій знаходиться 1 пральна машина, праска та стіл
для прасування. Машиніст з прання (1 ставка) несе відповідальність за інвентар
який є в цьому приміщенню.
У закладі
освіти є власний харчоблок у якому
працює троє працівників, два кухаря з фаховою освітою та кухонний помічник. Які
забезпечують дітей гарячим харчуванням.
Продукти харчування та продовольча сировина
надходять в заклад разом із супровідними
документами (сертифікатами), які свідчать про їх якість. Бракераж сирої
продукції здійснюється медичною сестрою, завгоспом та кухарем. Директор,
медична сестра слідкують за закладкою продуктів, правильною кулінарною
обробкою, виходом страв, смаковими якостями їжі, за санітарним станом
харчоблоку, контролюють правильність зберігання строків реалізації продуктів.
Медична сестра веде необхідну документацію з питань організації харчування
дітей: бракеражні журнали, облік виконання норм харчування, підрахунок
інгредієнтів і калорійність їжі, керуючись
у своїй роботі Інструкцією з організації харчування дітей у ЗДО,
затвердженої наказом МОН України та МОЗ України від 20.03.2013р. № 440/ 22972.
Вартість
харчування дитини становить 30 гривень (18 гривень - батьки, 12 гривень -
засновник). Заклад в певній
мірі забезпечений необхідними продуктами харчування, хоча вони не завжди задовольняють потреби
установи. Зокрема, діти мало вживають фруктів та деяких овочів, соків. Це пов'язано
з недостатністю фінансування селищною
радою харчування дітей .
У закладі дошкільної освіти є два
складські приміщення де зберігаються продукти харчування. В першому складі
зберігаються овочі та фрукти, в другому холодильне обладнання для продуктів
які цього потребують. За складськими
приміщеннями закріплено завгоспа, який стежить за якістю продукції, зберіганням
продуктів та дотриманням термінів її реалізації.
Немає коментарів:
Дописати коментар